dilluns, 28 de gener del 2013

PRODUCTIVITAT 2012 , “DEDICACIÓ” i CALENDARI 2013


PRODUCTIVITAT

El divendres, 25 de gener, el Dept. de RH de BASE va publicar les llistes amb els imports del pagament de la productivitat 2012. Que per no variar i com sempre es una llista que crea polèmica.
Al mateix temps, el Departament de RH, ha publicat també que seran 50 hores les que s’hauran de “dedicar” fora de les hores pactades, per poder accedir al 100% del import que individualment es creu que pot correspondre.

El que tenim clar es que nosaltres sense el consentiment del personal de BASE no aprovarem cap pacte on es faci referència a treballar més enllà de les 37,5 hores setmanals, que son les hores pactades en l’actualitat per tota la Diputació. La Direcció, si vol que fem més hores, ho tindrà que afrontar de forma unilateral i sota la seva responsabilitat, de la forma que cregui més adient. Serà unicament decisió i responsabilitat de la direcció BASE i no fruït d'un pacte amb el representats de les treballadores i treballadors de BASE.

Per la nostra Secció Sindical, ens és molt important el poder saber les vostres opinions respecte aquest tema. Amb el recull de les vostres opinions ens podrem fer una idea de quina es l’opinió més general i aquesta es la que defensarem davant de qualsevol dels òrgans on aquesta Secció Sindical te representació i/o personalitat jurídica.

CALENDARI 2013 

Respecte al calendari 2013, des de la Secció Sindical varem presentar una contraproposta a la presentada per part de la corporació, on ens varem basar en els següents punts:

-          No pactaríem res que indiqués que se tenien que fer més de les 37,5 hores, que son les pactades amb les treballadores i treballadors de BASE.

-          Regular que en qualsevol oficina quan una festa local sigui en dissabte, que la gent de l’oficina ha de gaudir la festa com afers. Per garantir que tots les empleades i empleats de BASE gaudiren dels seus 14 (festius) + 3 (d’afers) dies totals a gaudir a l’any.

-          Deixar en el 50%, en compte del 50% +1, la presència del personal d’una oficina o departament en els períodes de vacances.

-          Que les hores dels cursos que l’Organisme considera imprescindibles que ha de fer una treballadora o treballador forà de l’horari establert, i al igual que en la Diputació computen, fins 40 hores, com hores de l’horari ordinari.

En un principi aquest calendari es va portar a acord dins del Comitè, tasca que no va ser fàcil, i no per desacord en els punt sinó per les actituds que van haver dins del Comitè. Però al final el seny va imperar i a partir de la nostra proposta va sortir una proposta única i coherent des del Comitè, dins dels terminis que ens varem marcar.

RESUM DEL CALENDARI:

  1. Jornada. La jornada laboral queda en 37,5 hores setmanals en còmput anual.
  2. Horari. Hi hauran dos horaris:
    1. Opció A i  opció B. Al igual que al 2012.
    2. Els de l’opció A no podran recuperar a les tardes, i els de l’opció B deuran fer mínim un hora i mitja en la tarda escollida prèviament entre  dimarts o dijousDurant el període d’estiu (de l’1 de juny al 30 de setembre), i els dies de jornada reduïda no serà obligatori el venir per la tarda.
    3. El de l’opció B deuran escollir entre la tarda del dimarts o la del dijous.
    4. Es podrà canviar d’opció horari quan es publiqui el calendari oficial i en la primera quinzena de setembre, aquest s’aplicarà a partir de l’1 d’octubre.
    5. Taula horària.

Horari
Horari
Presència General
Presència Flexible
General
7:30 a 16:00
7:30 a 15:30 si es ve de tarda
8:30 a 14:30
9:00 a 14:30
Opció B Tarda
16:00 a 20:00
1h 30’ continuada


    1. Aquells que tinguin l’opció B, el dia que vinguin a la tarda deuran deixar un espai de 30 minuts entre l’horari de matí i el de tarda.

  1. Horari flexible. El podran sol·licitar tots aquells que tinguin al seu càrrec un fill menor de 16 anys o una persona discapacitada o que convisqui amb ells gent major de 65 anys.
  2. Jornada reduïda. Seran de jornada reduïda:
    1. Període de Setmana Santa: del 25 al 28 de març
    2. Període de Nadal: del 23 de desembre al 3 de gener de 2014
    3. Fins 4 dies en la setmana de festa major.
  3. Formació d’interès corporatiu.  La formació d’interès corporatiu presencial realitzada fora de l’horari habitual de treball computarà com hores de treball amb un màxim de 40 hores. Aquesta formació sempre es a proposta de la corporació.
  4. Afers.
    1. Un dia compta com 7,5 hores. Però se poden gaudir per hores. De com es fa al fixador ja va treure un comunicat el Dept. de RH. I en el cas de que canviï aquest mateix Departament publicarà les instruccions oportunes.
    2. Hi hauran 3 dies d’afers, més un altre a canvi del 12 d’octubre que es dissabte. I el personal de les oficines que la festa local caigui dissabte disposaran d’un dia addicional.
    3. Fins 6 dies d’afers es podran passar al 2014. Si se tenen més dies hi ha que gaudir-los abans del 31 de gener de 2014.
  5. Vacances.
    1. En el mes de maig deurà estar fet el pla de vacances.
    2. Les vacances es podran gaudir fins el 15 de gener del 2014.
  6. Festius:
    1. A Catalunya:
               1 de gener (Any Nou)
               29 de març (Divendres Sant)
               1 d'abril (Dilluns de Pasqua Florida)
               1 de maig (Festa del Treball)
               24 de juny (Sant Joan)
               15 d'agost (L'Assumpció)
               11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya)
               12 d'octubre* (Festa Nacional d'Espanya)
               1 de novembre (Tots Sants)
               6 de desembre (Dia de la Constitució)
               25 de desembre (Nadal)
               26 de desembre (Sant Esteve)

    1. Festes local:
               Alcanar, 15 de maig i 14 d’octubre                         Altafulla, 2 d’abril i 11 de novembre
               Amposta, 20 de maig i 5 de desembre                   Calafell, 29 de juny* i 16 de juliol
               Canonja, la, 15 d’abril i 16 d’agost                         Creixell, 25 de juliol i 26 de juliol
               Cunit, 21 de gener i 10 de juliol                             Deltebre, 18 de maig* i 16 d’agost
               Falset, 20 de maig i 16 d’agost                             Gandesa, 30 d’agost i 2 de setembre
               Hospitalet de l’Infant, l’, 28 de juny i 16 d’agost      Miami platja, 19 de març i 25 de juliol
               Mont-roig del Camp, 19 de març i 28 de març        Montblanc, 9 de setembre i 10 de setembre
               Móra d’Ebre, 17 de gener i 23 d’agost                   Reus, 29 de juny* i 25 de setembre
               Riudoms, 25 de juliol i 25 de novembre                  Roda de Barà, 24 d’agost* i 5 de desembre
               Sant Carles de la Ràpita, 20 de maig i 25 de juliol  Segur de Calafell, 16 de juliol i 30 de setembre
               Sénia, la, 19 de març i 6 de maig                          Tarragona, 19 d’agost i 23 de setembre
               Torredembarra, 15 de juliol i 4 de setembre            Tortosa, 20 de maig i 2 de setembre
               Ulldecona, 19 de març i 18 d’octubre                     Valls, 2 de febrer* i 25 de juny
               Vandellòs, 25 de juliol i 27 de setembre                 Vendrell, el, 26 de juliol i 14 d’octubre
               Vila-seca, 17 de gener i 3 d’agost*

               * Festiu en dissabte. A canvi d'aquest dia es gaudirà un dia més d'afers. 

El calendari definitiu es pot veure alterat per noves condicions que se pactin en la Mesa General de Negociacions de la Diputació de Tarragona.

6 comentaris:

  1. Amb sembla , que la tarde de dimarts ( sinó vaig errat )també serà per fer horari extra-laboral per la productivitat , oi? .

    ResponElimina
  2. Les qüestions sobre quan, quantes, com o perquè les deureu adreçar a la Direcció i/o Departament de RH. Nosaltres sols pretenenm recollir l'opinió de la gent per saber com hem de tractar aquest tema.
    Tota opinió a favor o en contra de la instrucció que han publicat al portal serà tinguda en compte.
    També, si es possible, ens agradaria saber perquè esteu a favor o esteu en contra.

    Gràcies.

    ResponElimina
  3. A l'oficina d'Hospitalet de l'Infant hi ha una errada, la festa de juny és el dia 29, per St. Pere. no el 28.

    ResponElimina
  4. Per L'Hospitalet de l'Infant, el dia de festa es el 28 de juny, d'acord amb el calendari puublicat per la Generalitat de Catalunya, que es el calendari de referència per assenyalar el festius a Catalunya. Imaginem que l'Ajuntament de Vandellos i l'Hospitalet de l'Infant ha passat el dia de festa al 28 de juny (divendres), per ser el 29 dissabte.

    ResponElimina
  5. En quant ha fer 50 hores ex-tralaborals , per poder arribar al 100€ de la productivitat . Jo faria una enquesta i/o una assemblea , per veure com està l'opinió de tot el personal i a partir d'aquí fer les acciones pertinents i necessàries , que decidim el conjunt de companys/nyes.

    Sis plau , en lo possible , contesteu-me , ok? gracies .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Des de la Secció Sindical de l'UGT estem treballant en aquest tema. La nostra idea s'aproxima a la que ens comentes. Però no te podem contar molt més fins que no arribi el moment.
      A banda de la productivitat hi han més temes afectats de la mateixa forma.

      Nosaltres estem convençuts que hi han dos camins possibles per advançar en els temes laborals a BASE, un més tranquil i un altre radical. De moemnt preferim el tranquil. Estem convençuts que el tranquil ens beneficiarà més a tots, tan a treballadores i treballadors, com a l'Organisme. Es més llarg, però també tindrá més opcions de perdurar.

      Però tenim clar també, que si el camí tranquil no dona resultats no ens deixaran altre remei que anar per la via radical.

      Els de l'UGT tenim un projecte, basat en uns objectius, que si tenim sort els complirem. A tots ells intentarem portar-los per la via tranquila, en la mesura del possible. Però per poder arribar a aquests objectius tenim que anar crear un contexte laboral que fins ara no ha existit en BASE. Ara comença a exitir i el volem acabar de construir, a pesar de los pesares.

      Per els de l'UGT es un camí costos en quan a esforços, esforç que s'incrementa per estar en minoria en un Comitè on la majoria, per el fet de ser-ho, es creuen amb el dret de "poder fer el que es dona la gana". I aquí deixo el tema de la mojoria del Comitè.

      Com a mostra del que estem fent te diré que en el calendari 2013, i a proposta de l'UGT de BASE, no es parla res d'horaris per fer hores "extralaborals", que es com les nomena la Direcció de BASE. I la Direcció de forma unilatera ha trat, a banda del calendari, una isnstrucció amb el de les 50 hores.

      No és l'únic que hem aconseguit des de l'UGT, hem aconseguit més, igual no son espectaculars però estan ahí, creant eixa conjuntura de forma sòlida.

      Esperem haver respost al que preguntes. Te demanem una mica de paciència i confiança. I si vols saber més o implicar-te acudeix a un de nosaltres i t'explicarem més.

      Elimina