divendres, 21 de desembre del 2012

Bons Nadals

Des de l'UGT de BASE
us desitgem a tots
Bones Festes
 i 
Bon any 2013
amb més,
 solidaritat, llibertat, igualtat i treball,
 per tothom.

dijous, 13 de desembre del 2012

Mesa General. Baixes i indisposicions.


Us deixem un resum de com està en aquest moment el tema de les baixes i de l’absència d’un dia de malaltia. Tal i com està acordat a la Mesa General de Negociacions de la Diputació.

La baixa serà de presentació obligatòria a partir del 2n dia de baixa.

Dies de baixa.
Percentatge a percebre.
Del
Fins
1
3
50%
4
20
75%
21

100%
  Exemple: si estem 30 dies de baixa significa que cobrarem 3 dies al 50%, 15 al 75% i 10 al 100%.

Se cobrarà el 100% des del primer dia en els següents casos:
a) Hospitalització.
b) Intervenció quirúrgica.
c) Malaltia greu validada pel serveis mèdics de la Diputació.
d) Dones embarassades o víctimes de la violència de génere.


Està previst incloure 5 dies a l'any de baixa cobrant el 100% en els caos de les malalties de  transmissió per via respiratòria que siguin degudament justificats. El metge de la Diputació confeccionarà  una relació d’aquestes infermetats. Aquí queda previst incloure infermetats com grip, bronquitis, pulmonia, etc
  
Per l’absència per malaltia d’un dia caldrà presentar justificant mèdic o la baixa. I s’estableix que en un màxim de 4 dies a l’any, se podrà optar a:
a) Presentar el justificant o la baixa i cobrar el 50%
b) Recuperar les hores. A aquest efecte es preveu que els Depts. de RH establiran la  forma en que es poden recuperar.

L’aprovació d’aquests punts fa que quedi suspèn l’article 44.2 del IV Conveni de BASE.

Es parla de que la forma de recuperar la determinaran el depts. de RH perquè a BASE es relativament senzill establir-ho però en altres centres es difícil, ja que no hi ha una flexibilitat horària, per exemple en l’Escola d’Art que fan classes col·lectives.

dilluns, 10 de desembre del 2012

FSP-UGT sol•licita a les administracions l'abonament del 25% de la paga extra de Nadal que els correspon.


La Federació de Serveis Públics (FSP-UGT) ha sol·licitat per escrit a les administracions l'abonament al personal dels serveis públics de la part proporcional de la paga extra de Nadal generada fins a l'entrada en vigor, el 15 juliol 2012 , del RDL 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, ha afirmat el sindicat en un comunicat.
La mesura de supressió d'aquesta paga extraordinària va entrar en vigor el 15 juliol 2012 quan el dret al seu cobrament havia començat el dia 1 de juny, si es tracta de personal funcionari o en el cas del personal laboral depèn del que estableix la seva conveni col · lectiu-.
Per FSP-UGT, aquesta circumstància fa que en la data d'entrada en vigor del Reial decret llei s'hagués consolidat la percepció d'una part d'aquesta.

En aquest sentit, el sindicat entén que, de no aplicar el que exposa el paràgraf anterior, estaríem davant d'un clar incompliment de les previsions establertes en l'art. 9.3 de la Constitució Espanyola pel que fa a la retroactivitat de les normes quan suposen restricció o limitació de drets individuals.

Així ho entén també la Defensora del Poble en la resolució adoptada el passat 15 d'octubre amb motiu de la sol·licitud formulada per UGT sobre la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat contra el Reial decret llei 20/2012, de 13 de juliol de mesures urgents per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.

A més, aquesta resolució és la mateixa que està sent utilitzada com a base jurídica perquè algunes administracions hagin decidit pagar la part proporcional de la paga extra de Nadal.
(Europa Press)

dilluns, 3 de desembre del 2012

PLATAFORMA SINDICAL I D’ASSOCIACIONS PROFESSIONAL D’EMPLEADES I EMPLEATS PÚBLICS.


   La Plataforma Sindical y de Asociaciones Profesionales de Empleadas y Empleados Públicos es va reunir el passat dia dimecres 28 de novembre a nivell estatal amb l’assistència de FSP-UGT i CCOO-FSC  juntament a altres 19 formacions sindicals i associacions, que entre tots formen aquesta plataforma.

En aquesta reunió se van estudiar els diferents informes de les assessories jurídiques per crear els fonaments legals per exigir el pagament de la extra de Nadal de 2012.
Amb aquesta finalitat se presentarà una RECLAMACIÓ COL·LECTIVA pel personal laboral davant de l’Audiència Nacional, i en el cas del funcionaris esperar a que se produeixi el no pagament per presentar una RECLAMACIÓ CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA.

La plataforma també demanarà la retirada del PGE la reducció salarial del 50% en els tres primers dies de baixa per IT, i també que se retiri la congelació salarial quan s’està desenvolupant una lloc de treball de superior categoria.

Aquesta plataforma està estudiant quines mesures prendre en el tema de les taxes judicials, ja que son injustes i desproporcionades i vulneren el dret constitucional d’accés universal a la justícia, cosa que afecta a tota la ciutadania. Però també afecta directament a les relacions laborals, ja que a partir d’ara qualsevol reclamació va acompanyada d’unes elevades taxes judicials difícils de suportar per part dels empleats i empleades públiques, el que facilitarà a les administracions adoptar mesures contra els seus empleats o empleades.

També se te previst convocar la PLATAFORMA SINDICAL UNITÂRIA DE CATALUNYA per tal de traslladar i coordinar els acords i les accions necessaries per aturar les mesures injustes que les diferents administracions estan aplicant als treballadors i treballadores de Catalunya.