dilluns, 10 de desembre del 2012

FSP-UGT sol•licita a les administracions l'abonament del 25% de la paga extra de Nadal que els correspon.


La Federació de Serveis Públics (FSP-UGT) ha sol·licitat per escrit a les administracions l'abonament al personal dels serveis públics de la part proporcional de la paga extra de Nadal generada fins a l'entrada en vigor, el 15 juliol 2012 , del RDL 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, ha afirmat el sindicat en un comunicat.
La mesura de supressió d'aquesta paga extraordinària va entrar en vigor el 15 juliol 2012 quan el dret al seu cobrament havia començat el dia 1 de juny, si es tracta de personal funcionari o en el cas del personal laboral depèn del que estableix la seva conveni col · lectiu-.
Per FSP-UGT, aquesta circumstància fa que en la data d'entrada en vigor del Reial decret llei s'hagués consolidat la percepció d'una part d'aquesta.

En aquest sentit, el sindicat entén que, de no aplicar el que exposa el paràgraf anterior, estaríem davant d'un clar incompliment de les previsions establertes en l'art. 9.3 de la Constitució Espanyola pel que fa a la retroactivitat de les normes quan suposen restricció o limitació de drets individuals.

Així ho entén també la Defensora del Poble en la resolució adoptada el passat 15 d'octubre amb motiu de la sol·licitud formulada per UGT sobre la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat contra el Reial decret llei 20/2012, de 13 de juliol de mesures urgents per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.

A més, aquesta resolució és la mateixa que està sent utilitzada com a base jurídica perquè algunes administracions hagin decidit pagar la part proporcional de la paga extra de Nadal.
(Europa Press)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada