divendres, 5 d’abril del 2013

ILP PER LA RENTA GARANTIDA CIUTADANA





L’article 24.3 de l’actual Estatut de Catalunya estableix: “les famílies o persones en situació de pobresa tenen dret a accedir a una Renda Garantida Ciutadana que els garanteixi una vida digna”.
Aquesta llei encara no ha estat desenvolupada, així docs es va constituir una  Comissió Promotora per presentar una ILP (Iniciativa Legislativa Popular) sobre la Renda mínima Ciutadana.
La Comissió Promotora ha redactat un projecte de llei, per presentar-ho a la taula del Parlament de Catalunya, i si aquest l’aprova es disposarà d’uns mesos per recollir 50.000 signatures. Perquè no els sigui fàcil despatxar-la amb un tràmit, és vol donar una àmplia difusió d’aquest projecte.
A projecte llei s’estableix la quantia d’aquesta renda, que deuria ser de 7.967,70 € a l’any i amb caràcter incondicional, no subjecta a cap obligació de seguir cursos, perquè el dret a la vida és incondicional. Deu tenir caràcter indefinit, fins que el perceptor surti de la situació de pobresa.
La quantia l’estableix a partir del que el Parlament considera una quantitat  mínima que permeti una vida digna a Catalunya. També es considera al projecte, que aquesta quantia tingui un caràcter complementari, de manera que les pensions o salaris precaris inferiors a aquesta quantitat siguin complementats fins a aconseguir-la.

Avui a Barcelona comença la campanya.


Texte del projecte de llei

Mèmoria justificativa




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada