dimecres, 28 de novembre del 2012

El País Basc es suma a la iniciativa empresa per Navarra i secundada també per Extremadura.


(Europa Press)
El Govern en funcions del País Basc ha decidit pagar l'extra de Nadal als 70.000 funcionaris de la comunitat.

La portaveu del Gabinet de Patxi López, Idoia Mendia, ha anunciat aquest dimarts, després del Consell de Govern, la decisió de l'Executiu que s'aboni l'extra de Nadal, una determinació que, segons ha dit, està avalada pels informes jurídics.

A més, ha assegurat que la seva supressió seria "injusta en el fons i en la forma" i, a més, la seva eliminació "tindria un dubtós impacte sobre el dèficit".
D'aquesta manera, País Basc es suma a la iniciativa empresa per Navarra i secundada també per Extremadura.

(eitb.com)
Mendia ha explicat que "l'única possibilitat" que el Govern Basc tenia per aplicar el decret de l'Executiu central que suprimia l’extra de Nadal era haver aprovat al Parlament Basc una norma que modifiqués la Llei de Pressupostos vigent a Euskadi.

(Europa Press)
Poc després, fonts de la Delegació del Govern Central al País Basc han assegurat a Europa Press que estan a l'espera de conèixer el document que sustenta l'acord en què es recull la decisió del Govern autonòmic. Només una vegada tingui constància del seu contingut, estudiarà "possibles vies d'actuació".


El Govern de Rajoy estudia mesures contra la decisió.

(eitb.com)
El Govern de Mariano Rajoy estudiarà quines mesures de tipus jurídic i polític pot posar en marxa per contrarestar la decisió del Govern Basc. Fonts de la Delegació del Govern al País Basc han informat que els advocats de l'Estat analitzaran en profunditat la situació per determinar si hi ha alguna via jurídica per contrarestar la decisió del Gabinet de Patxi López o si, per contra, només queda esperar a la decisió del Tribunal Constitucional.

2 comentaris:

  1. I a Catalunya , ni " catimen " .. molta boca d'independència .. i no tenen cap iniciativa real contra els " decretazos " d'Espanya contra els catalans ... au

    ResponElimina
  2. A les treballadores i treballadors públics, ens ha deixat sense la paga de Nadal, a més a més ho anuncien que es de compliment obligatori. Per exemple un dels representants del PP al Govern Basc a amenaçat en que si abonen la paga extra al seus treballadors els portarà al jutjat. El que es curiós es que als càrrecs públics, els polítics, no els han tret la paga de Nadal, ells tenen dret a cobrar-la. Alguns polítics apel•lant a la solidaritat han renunciat a cobrar la paga de Nadal, i altres la pensen donar a famílies que estan en risc d’exclusió social. El que m’agradaria saber es quin percentatge de polítics ho faran. I també m’agradaria saber la comparació dels estalvis que representa aplicar les mateixes retallades que ens han fet als empleats públics si les aplicaren als polítics.als polítics.

    ResponElimina