dilluns, 11 de març del 2013

Complementació de les prestacions d'Incapacitat Temporal



Definitivament el passat 1 de març el Ple de la Diputació va aprovar el text que regula el termes de complementació de les prestacions de la baixa per incapacitat temporal, del que aquí us deixem un resum:

Incapacitat temporal derivada de contingències professionals:
 Des del primer dia: 100%

Incapacitat temporal derivada de contingències comunes:
- Els 3 primers dies: 50% 
- Del 4t al 20è dia: 75% 
- Del 21è dia en endavant: 100%

Se percebrà el 100% des del primer dia en els casos següents:
a) Hospitalització
b) Intervenció quirúrgica
c) Malaltia greu validada pel servei mèdic de Diputació.
d) Dones embarassades i víctimes de la violència de gènere
e) Lesions que suposen una manca de mobilitat per desplaçar-se al treball prèvia validació pel servei mèdic de Diputació.
f) Grips amb un màxim de 7 dies naturals consecutius una vegada a l’any i bronquitis amb un màxim de 7 dies naturals consecutius una vegada a l’any.

En aquests supòsits hi ha que comunicar-ho i acreditar-ho. En els casos de c) i e) s’haurà de comunicar mitjançant model normalitzat.

El comunicat de baixa s'ha de presentar amb efectes del primer dia de baixa, diposant-se d'un període de 3 dies des de la seva expedició.

Absències per malaltia. Durant l’any 2013, no s’aplicarà descompte en nòmina fins 4 dies d’absència a, dels quals fins a 3 podran ser consecutius, sempre que estiguin motivats per malaltia o accident i no donin lloc a incapacitat temporal.

Les indisposicions durant la jornada laboral s’entendran incloses dins aquests quatre dies i es computaran per hores, llevat que es justifiqui l’absència amb justificant de visita mèdica.

Les absències han de ser per motius de salut i el Dept. de RH podrà requerir en qualsevol moment al treballador un document que ho acrediti.


Cliqueu aquí  pel text íntegre
Cliqueu aquí  pel model normalitzat pels supòsits 2. c) i 2.e)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada