divendres, 22 de març del 2013

INICI DEL CAMÍ A LA FUNCIONARITZACIÓ.

Avui, 22 de març, a petició del Comitè Intercentres ha hagut una reunió entre el col·lectiu de laborals de la Diputació, on s’inclou els de BASE, i el representant del Govern de la Diputació de Tarragona. Degut a la pressa de la convocatòria, se li ha tingut que comunicar verbalment al President del Comitè de BASE que es trobava al Palau de la Diputació i que sobre trobar-se en les mateixes dependències de on anava a ser la reunió, no ha assistit a aquesta.

Aquesta reunió ha segut per fer la presentació i el primer contacte entre Corporació i laborals a l’hora de tractar la funcionarització.

El representant del Govern de la Diputació ha manifestat que degut al futur funcional i orgànic de les Diputacions, la funcionarització no es pot fer d'un cop tot el personal laboral i es deurà de fer d’una forma escalonada començant per aquells departaments que més fàcil sigui el procés, i que se intentarà que la totalitat del procés no superi un termini de dos anys. Tot i que ell considera que el procés a BASE pot ser més complex que per la resta de la Diputació se tractaran el dos col·lectius al mateix temps.

Realitzada la pressa de contacte, per finals d’abril se convocarà una reunió per començar a treballar i decidir quin son els col·lectius per els que hi ha que començar.

Tant i que el representant del Govern de la Diputació de Tarragona ens ha manifestat que la voluntat del Govern es dur a terme la funcionarització d’una forma escalonada, des de la Secció Sindical de l’UGT començarem una roda d’entrevistes amb els representants dels diferents partits polítics per tal de recavar el seu recolzament.
 
El camí a la funcionarització s’ha iniciat, encara no sabem on es portarà o fins on arribarà, i independentment de que la resta del Comitè de BASE ens recolzi o no, des de la Secció Sindical de l’UGT continuarem ficant tot l’esforç en que cadascú de les companyes i companys de BASE pugui escollir en quin règim vol estar.

10 comentaris:

  1. Totalitària?
    http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0135517
    i
    http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0135516

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la correció. Estaria be que sols fos aquest el problema.

      Elimina
  2. Aquesta informació esta molt bé, però igual que BASE-UGT es preocupa de donar informació de diferents temes, també s'ha de fer la feina que te encarrega el membre de BASE-UGT nomenat secretari del Comitè de BASE, per que les actes de les reunions mensuals i extraordinàries estant totalment endarrerides, l'ultima és de setembre-2012 i estem a març-2013. Això que durant la campanya s'omplíeu la boca criticant a l'antic Comitè per la falta d'informació i que vosaltres serieu transparents, però "Del dicho al hecho hay un trecho", molt bloc d'UGT però el important i que ha de ser el referent de BASE és el bloc o pagina web del Comitè, per que no informeu de tot això en la pàgina del Comitè?

    ResponElimina
  3. Soc Vicent Quiles, representant sindical per l’UGT en el Comitè de BASE i Secretari d’aquest Òrgan.
    Primer agrair-te la teva opinió al manifestar que els nostres comentaris estan molt be. I per la resta del comentari te he de dir que està molt desencertat.
    Referent a les actes; la meva feina com a Secretari està feta, els esborranys de les actes les vaig fer i les vaig trametre a Joan Fuentes (CCOO) i Xavier Solé (UGT) perquè les diferents formacions sindicals aportessin les esmenes que creguessin convenients. I per comprovar-ho te convido a que en el moment que creguis oportú te presentis en el meu lloc de treball a SC i te mostraré les trameses que en el seu dia vaig fer mitjançant correu electrònic. Les esmenes de l’UGT ja les tinc, però no he rebut cap resposta per part de la resta. Per tant, puc demostrar que la meva feina com Secretari del Comitè està feta, i des de fa temps.
    Respecte a l’anterior Comitè ja no opino ells van fer la seva tasca en el seu moment de la forma en que ells van creure més adient i l’únic que els tinc que manifestar es el meu agraïment per la dedicació i els temps que van dedicar al Comitè. Però nosaltres mai els vam criticar per no informar, vam criticar que com a Comitè informaven de forma subjectiva amb la intenció de crear en la gent una opinió convenient al que ells pretenien.
    En la resta de les teves manifestacions crec que no encertes el destinatari. BASE-UGT està en minoria en el Comitè, i per tant no tenim el govern d’aquest Òrgan. Si el Comitè es transparent o no ho és, no depèn de BASE-UGT, depèn dels que tenen la majoria i per tant el govern, i per desgràcia estic d’acord amb tu, el Comitè no està sent el suficientment transparent.
    El blog de BASE-UGT es el que és, i no és el blog del Comitè, ni pretén ser-ho, ni substituir-lo. Per desgràcia també estic d’acord amb tu, de que el blog del Comitè deuria ser el referent sobre el que fa el Comitè, però te torno a dir el mateix, no està en la potestat de BASE-UGT.
    Per fer una comparació gràfica te estàs queixant al PSOE (oposició) de lo mal que ho està fent el govern del PP(majoria), el PSOE te dirà que tens raó, el PP està governant mal.
    Per tant te tinc que dir que en l’únic que has encertat es que els nostres comentaris estan molt be. Que no sé si serà així perquè la meva visió respecte aquest tema evidentment es subjectiu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els membres del comitè han de vetllar pels treballadors i no perdre el temps barallant-se entre ells, aquesta és la seva missió principal. Qui no sigui capaç deixar de banda les rivalitats entre grups i centrar-se en el que realment és important potser hauria de plantejar-se deixar de representar a un col•lectiu sigui de la secció sindical que sigui.

      Elimina
  4. Ja se sap quina serà la comissió que ens cobrarà UGT pel procés de funcionarització? Pot ser que anirà com els ERE's d'Andalucía, sobre l' 1%? M'agradaría que ho preguntéssiu als vostres dirigents per poder-ho explicar aqui.
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. En el cas dels membres de l’UGT a BASE, no hi han, ni han hagut percentatges ni comissions, ni tan sols hem promocionat dins de l’Organisme. Si que hi ha gent que estant dins del Comitè actual han superat la promoció interna i la promoció professional o per mèrits, però ningú d’ells es de l’UGT.

      No sabem com prendre el fet de que per desacreditar-nos als de l’UGT de BASE se tingui que recórrer al que s’ha fet a Andalusia.

      De totes formes cal informar-se abans estan imputades tant l’GT com CCOO per aquest cas.

      Més info en:
      http://www.libertaddigital.com/nacional/ugt-y-ccoo-cobraron-el-1-de-cada-uno-de-los-ere-fraudulentos-de-la-junta-1276419262/

      Elimina
    2. Aquest comentari està totalment fora de lloc, però la resposta encara ho està mes!!!. Si realment algun membre del comitè té sospites o evidències que la promoció no s’ha fet de forma correcta, hauria de prendre les mesures oportunes com representant dels treballadors i no fer comentaris per defensar el seu sindicat.

      Elimina
    3. Sentim molt que el comentari es pugui interpretar d’una forma diferent al que es va voler expressar.

      Per treure les sospites que alguns volen donar a entendre, hem volgut expressar que ningú de nosaltres ha acceptat diners ni favors, ni ha canviat de nivell o de grup, i que aquest últim fet no ha segut per discriminació per ser representants del Comitè, ja que hi ha gent del Comitè que si que ha a fet la seva promoció vertical o horitzontal en les mateixes condicions que qualsevol altra companya o company, per evitar que algú digués que si consideràvem que se’ns havia discriminat.

      Deu disculpeu, pel fet de que es pot donar una lectura diferent al que es va voler expressar.

      Elimina
    4. Excusatio non petita, accusatio manifesta.

      Elimina